Impresioneaz-o de 8 martie: cheesecake cu calorii puţine

Că îi spunem cheesecake sau prăjitură cu brânză, este printre favoritele tuturor, inclusiv a mea. Aproape că nu ştiu persoană care să-mi fi spus că nu-i place acest desert. Dar ce faci atunci când nu ai voie zahăr în dieta cotidiană? Cauţi o reţetă şi delicioasă, şi sănătoasă. Aşa că uite cum îi poţi arăta că ţii la ea: cheesecake cu calorii mai puţine.

De când nu v-aţi mai uitat pe o etichetă să vedeţi cât zahăr conţin produsele voastre favorite? Ia, încercaţi acest exerciţiu şi veţi rămâne surprinşi de numerele pe care le veţi vedea acolo. Nici eu nu acordam atenţie acestui aspect, dar am început-o fac tot mai des de când cu diabetul. Şi mi-a intrat în reflex pentru binele copiilor. Biscuiţi, ciocolată, iaurturi… Sunt doar câteva din produsele pe care le consumăm cu drag şi care au zahăr cam mult. Puţin pe moment, dar care se adună în timp.
Tip: Unii cercetători au ajuns la concluzia că, fără să vrem, consumăm până la 10 linguriţe de zahăr. PE ZI.

Eu am motivele mele pentru care reinterpretez reţetele clasice. Pentru că astăzi este 8 martie, domnilor preluaţi reţeta următoare şi impresionaţi-vă partenera. Este o variantă de cheesecake cu calorii puţine – şi numai două linguri de zahăr pudră. Pentru blat, biscuiţii au fost înlocuiţi cu pâine tradiţională finlandeză Finn Crisp. Am mărunţit-o în blender, apoi am amestecat-o cu trei linguri de unt.
Tip: Când alegeţi ingredientele, procuraţi-le din surse de încredere. De exemplu, untul îl cumpăr de la un magazin cu produse din zona Sibiului. Se vede că este de calitate, ca să nu mai vorbesc de gust.

Ingrediente compoziţie

500 g mascarpone
125 ml iaurt 0%
200 g mure
coajă de portocală
coajă de lămâie
2 linguri de făină integrală de orez sau făină albă
2 linguri de zahăr pudră vanilat
2 linguri de stevia sau zahăr
2 ouă

Dacă folosiţi fructe de pădure congelate, lăsaţi-le peste noapte la scurs, astfel încât excesul de zeamă să nu se lase în cheesecake. Pentru aromă şi parfum, eu nu concep prăjitura fără coajă de portocală şi de lămâie. Toate ingredientele sunt pentru o formă destul de mare, adică opt porţii normale. Se amestecă, apoi se toarnă în formă peste blatul întins uniform. Se coace la foc mediu timp de 45 de minute, cam până vedeţi că marginea s-a rumenit uşor.

La final, când serviţi desertul, puteţi să mai radeţi coajă de portocală. Este o reţetă simplă şi care nu necesită mult timp. Nu vă trebuie mai mult de oră pentru întreaga operaţiune, incluzând şi timpul de coacere.

Pont rapid: Dacă nu vreţi să petreceţi prea mult timp în bucătărie, iar inspiraţia lipseşte, uite ce mai poţi face. Într-un borcan (ca să fie vizibilă creaţia), puneţi un strat de pâine Finn Crisp mărunţită – sau biscuiţi -, unul de mascarpone amestecat cu iaurt light, unul de fructe de pădure. Şi repetaţi până se umple borcanul. Durează cinci minute să îl preparaţi şi vă garantez că va fi impresionată că i-aţi pregătit personal desertul.

Facebook Comments

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.